I samband med utvikling av prosjektet har vi jobba med Jølster Mottak på Vassenden og Skei mottak for mindreåringeflyktninger . 30- 35 deltakende flyktninger fra Skei Mottak for mindreåringe flyktninger , 15 enslig voksne flyktninger samt familie med barn fra Jølster mottak/ Norsk folkehjelp. Team på 6 personer.
W-sh i Mottak, på heimegarden, på stand . filt design utvikles og designes med logo, distribuets

I pilotprosjektet for EWC har flyktningane laga filtdesign som ble gaver til de 45 sammenlagtvinnere i European Weigthlifitng C hampionsship 10.-16. april 2016.

Den pågåande flyktningestraumen er den største utfordringa i vår tid. Samfunnet har knapp tid på seg til å finne verkemiddel for integrering og velferd. Det vert hevda at dersom presset aukar vil flyktningestraumen endre velferdssamfunnet for alltid.

Forfatter Kai Skagen tildeles Neshornprisen: Når jeg tenker tilbake på 2015, kan jeg nesten ikke huske noe annet enn migrasjonskrisa. Dette er vår generasjons krise, sier Skagen. Han har aldri ment noe om innvandring og flyktninger tidligere. Men i år ble temaet påtrengende. – Migrasjonskrisa handler dypere sett ikke først og fremst om innvandring eller flyktninger. Den er uttrykk for en mye større krise som vil være med oss i tiår framover. Da må vi ikke trekke med oss fastlagte standpunkter fra gamle debatter. – Krisa er knyttet til de virkelig store spørsmålene: sivilisasjonenes historie, verdensreligionene, Vestens framtid og det verdensøkonomiske systemet. Det har transcendert alt som handler om innvandring og asyl. Det er en epokegjørende hendelse. Konsekvensene kan bli store, ifølge Skagen. – Migrasjonskrisa innebærer en trussel om destabilisering av europeiske samfunn, og det er derfor absolutt nødvendig å bringe den under kontroll. Men krisa er samtidig en tilskyndelse til å forstå årsaker som ligger i selve den globale sosiale strukturen, sier Skagen. I intervju med Klassekampen 24.12 2015

filt flukt og vekt setter de nye vandringene inn i ett tusenårig kulturperspektiv . filtforflukt er ett sted å ta imot den fremmede. den er non- profit og skal synliggjøre flyktningestraumen som en ressurs filtforflukt er støttet av sfj.no / kultur og næring

mayelineikaasbjerck has developed an art research program where the ability with felting wool is contextualized in cultural heritage. the researchprogram are connected to ways of running agriculture and studies of the impact her viking sheeps make on the land (swamp)

dramatically climatic conditions have made a large impact on Jølsters vicinities during the summer 2019

Prosjektet har røtter i Oscar Hansens envorionnmental architectural e xtensions Opening Modernismei . To meyy with Joseph Beuys art contribution within Social sculpture which include every person in a creatice univers where art reflect s the support/ survey of the migrating floating populations, due to climatic change and the state of material.

Pilotprosjektet er ett samarbeide med ledelsen i EWCFØRDE 2016. Sjef for arrangementet Stian Grimseth ønsket filtforflukt sin produksjon som gaver til 45 sammenlagtvinnere i Europamesterskapet. Meir enn 40 nasjoner deltok og arrangementet ble TV overført til 18 europeriske land. Arenaen var fyllt med 1200 deltakere, team og publikum. filtforflukt fikk fokus under flagseremonien, der gull, sølv og bronsemedalje ble delt ut i 15 vektklasser i løpet av de seks dagen som mesterskapet varte. Det var ett stort øyeblikk for vår internasjonale gruppe, når atletene løftet gaven fra filt for flukt sammen med flagget sitt.